PMP Sınavına Hazırlık…

Geçen hafta sonu birkaç kişiye PMP hazırlık eğitimi verdim. Hem konu tekrarı yaptık hem de satır aralarında soru tipleri ve kendi tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım.

Konu gündeme gelince burada da paylaşmak istedim. PMP sınavına hazırlanmak için sadece PMBOK (project management body of knowledge) çalışmak yeterli olmuyor. İlave olarak yardımcı, en az, bir kitap daha okuyup çalışmak gerekiyor. Bu sınava hazırlanmak için yazılmış birçok kitap var. Daha önce bu sınava hazırlanmış olanlar bilirler, özellikle tamamen sınava odaklı hazırlanmış Rita Mulcahy‘nin hazırlık kitabı dünyanın her noktasında bilinen meşhur bir kitaptır. Rita’nınki kadar kabul görmese de Kim Heldman‘ın kitabı da bence oldukça başarılı bir hazırlık kitabı… Hatta Kim’in kitabi aynı zamanda her zaman başvurulabilecek bir başucu kitabı. Ben sınava hazırlanırken her iki kitap’tan da faydalanmıştım. Temel kitap olan PMBOK’ı en az iki kere okumak ve sindirmek gerekiyor. Sonrasında yardımcı kitaplarla konular pekiştiriliyor.

200 soruluk, çoktan seçmeli, 175 sorunun değerlendirmeye alındığı, 4 saatlik bir sınav… Kolay bir sınav değil, iyi hazırlanmak gerekiyor. Bu sertifikayı almak isteyenlere, sınava hazırlananlara başarılar diliyorum.

Share