Avea PMP Fırtınası…

PMP fırtınası devam ediyor, 3.PMP Hazırlık Eğitimi, 4.PMP Hazırlık Eğitimi ve 5.PMP Hazırlık Sınıfı başlıklı yazılarımı özetleyerek ayrı bir sayfa olarak sitemi ziyaret edenlerle paylaşmak istiyorum. Şu anda çalıştığım şirkette, Avea, “Proje Yönetimi Kavramları ve PMP hazırlık” eğitimini beş defa verdim. İhtiyaca göre vermeye devam edeceğim. 2008 Eylül ayındaki ilk eğitimime katılanların hepsi proje yönetmiş profesyonel kişilerdi. Gerçekten çok keyifli ve profesyonel bir eğitim oldu, çok şey paylaştık. İkinci eğitimimi de Şubat 2009’da verdim. Şimdi 3. sınıfımızı da bir aksilik olmazsa 2009 Ekim’de açacağız. 3.sınıfımızı açtık. Mayıs 2010’da 4.sınıfı, Aralık 2010’da da 5.sınıfı açtık. 5.sınıf eğitimi 3 Şubat 2011’de tamamlandı.

Eğitime katılan arkadaşlarımın büyük bir kısmı PMP sınavına hazırlandılar ve sınavı ilk girişlerinde başarıyla geçerek PMP oldular .

PMP olan arkadaşlarımın isimlerini de paylaşmak istiyorum:

Fahri Sinan Murat Karabatur Bora Davran Mutlu Önder Burçin Kocabaş
Hakan Demirci Orkun Alpaslan Selçuk Çelik Özgür Sağlam Galip Uyar
Gülcan Berber Mehmet Bütün Osman Karslıoğlu Mustafa Bölükbaş Ender Koçak
Hüseyin Fırat Köse Yiğit Borhan Kerem Pekünlü Harun Özbek Ebru Kaya
Fatih Berber Ayşe Hande Gülsün Fatih Çalışkan Hasan Fehmi Gençer İzzet Çakır
Atanur Aytekin Mehmet Becerik Peyami Erden Fatih Kömüldaş Oya Ok
Hayrullah Ayaş Kubilay Erdem Ercan Küçüközen Levent Semi Gökçen Didem Keskin
Talat Çağdaş Turan Sümer Akbulut Gizem Kömürcü Fethi Akdeniz Selahattin Apaydın
Sezgin Tepe Çağın Şentürk Alev Kılıç Meltem Özgan Mustafa Sabri Çıkrıkçı
Cem Vedat Işık Özgür Değer Burcu Tuna Önder Yıldırhan Mehmet Tahir Dede
Alper Kırbıyık Dilek Karapelit Barış Tan Asuman Kürkçü Burak Kızılboğa
Selahattin Semerci Umut Arıca Derya Çam Tolga Kökten

Böylece ilk sınıftan 13 kişi, ikinci sınıftan da 7 kişi PMP oldu. Daha önce de duymadım, sanırım Türkiye’de ilk defa bir sınıftan bu kadar PMP çıktı… Bu arada vermiş olduğum eğitimlere katılmamış olsa da sınav hazırlığında destek verdiğim Özlem Karabatak da kervana katıldı ve PMP oldu. 4 ay içinde toplam 17 arkadaşımız PMP sertifikasına hak kazandı.

Özel bir not olarak bu arkadaşlardan 6 tanesi 30 Haziran 2009 günü  sınava girdi ve sınavı başarıyla geçtiler. Bir günde 6 PMP 🙂

Bu arada içlerinden bir kişi, ilk sınıfımdan, yaklaşık 1.5 sene sonra 23.02.2010 tarihinde sınava girdi ve başarıyla geçti. Üçüncü sınıfımdan şu anda, 5 Haziran 2010, iki kişi PMP oldu. 27 ve 28 Ocak tarihlerinde de üçüncü sınıftan iki kişi daha PMP oldu ve bu sınıfın toplam PMP sayısı 28 Ocak 2011 tarihi itibarı ile 4 oldu. 4.sınıfı da açtık ve 12 Haziran 2010’da eğitim tamamlanacak. Bu sınıfın eğitimi tamamlandı. 4.sınıftan da şu ana kadar 4 kişi PMP oldu. Aralık 2010’da da 5.sınıfı açtık. Şubat 2011 ilk haftasına kadar eğitim devam edecek. PMP’lerin devamı gelecek…

Bugün 7 Mart 2011… Bugün itibarı ile eğitim sınıflarıma katılıp PMP olan kişi sayısı toplam 29 🙂 Burak da 14 Mart’ta PMP olunca toplam sayı 30’a ulaştı. Hakan Demirci de 25 Mart’ta PMP oldu ve toplam sayı 31 oldu.

25 Nisan 2011 haftası 3 kişi arka arkaya sınavı geçerek PMP oldu. 25 Nisan’da Fırat, 28 Nisan’da Atanur ve 29 Nisan’da da Çağdaş başarılarını ortaya koydular. Toplam sayı 34’e ulaştı… 10 Mayıs 2011 tarihinde de 5. ve son sınıftan Cem sınavı geçerek bu sınıfın ilk PMP’si oldu ve Avea’da bu eğitimi alıp PMP olanların sayısı Cem’le beraber 35’e ulaştı. 3 Haziran’da da Selahattin PMP oldu ve sayı 36’ya ulaştı. Orkun, Yiğit ve Mehmet de sınavı geçerek PMP olunca toplam sayı 39’a ulaştı 🙂 30 Temmuz’da da Sümer ve 3 Ağustos’ta Özgür sınavı başarıyla geçerek ve PMP oldular. Umut , Selçuk ve Kerem de sınavı geçti. 24 ve 25 Ağustos’ta da Peyami ile Gizem başarıyla sınavı geçtiler. Böylece toplam sayı 46’ya ulaştı.

Hepsini tebrik ediyorum, özveriyle çok iyi çalıştılar ve gerçekten büyük bir başarı oldu.  Daha önce de eğitim vermiştim ama şimdiye kadar vermiş olduğum eğitimlerde hiç bu kadar PMP çıkmamıştı. Benim için de büyük bir başarı oldu. Hepsiyle gurur duyuyorum. Artık bu arkadaşlarım çevrelerindeki diğer proje yöneticilerine mentorluk yapacak ve onların da PMP olmaları için destek verecekler. Böylece proje yönetimi kültürü, adım adım, daha da yaygınlaşacak.

31 Mart tarihi itibarı ile Avea’dan ayrıldım. Önümüzdeki dönemde de eğitim verdiğim kişilerden yeni PMP’ler çıkacak. Proje Yönetimi kültürünün oturması ve şirket içinde yaygınlaştırılması için elimden geldiğince çaba gösterdim. Yaklaşık 100 kişiye proje yönetimi eğitimi verdim. Verdiğim eğitimler, görevim gereği sürdürdüğüm program/proje yönetimi işinin yanında gönüllü olarak şirkete sunduğum katkıydı.

Avea’dan ayrıldıktan sonra 2012 yılında, Nisan-Mayıs tekrar eğitim verdim. Bu sınıftan ilk olarak Özgür Sağlam 5 Temmuz’da sınava girdi ve başarıyla geçti. Özgür’ü de tebrik ediyorum. Şimdi diğer arkadaşları bekliyorum. Toplam sayı 49 oldu… 20 Temmuz 2012’de de Harun ve Fatih sınava girdi ve sınavı geçerek PMP oldular. Sizi de tebrik ediyorum, gurur duyuyorum. Evet devamı geliyor. Bugün de Fethi Akdeniz sınavı başarıyla geçti. Önder de Ekim 2012’de sınavı geçmiş ama bana 4 ay sonra söyledi. Tolga Kökten de PMP olmuş daha yeni öğrendim. 29 Mayıs 2013 tarihinde Galip, Ebru ve Oya da kervana katıldı. Ocak 2014’te de Mehmet Tahir Dede sınavı geçti. Tebrik ediyorum. Sayı 59 oldu 🙂

Arkadaşlar artık bir projeyi nasıl yönetmesi gerektiğini çok iyi biliyorlar ki bir çoğu bunu belgeleyerek PMP oldu ve bunu yeni gelenlere taşıyacaklar. Hepsiyle gurur duyuyorum, yolları açık olsun.

YORUMLAR:

Derya Çam Submitted on 2011/12/05 at 09:21am
Selamlar,

29 Kasım’da sınavı geçerek, “Algın Erozan’la Avea PMP fırtınası”na ben de dahil oldum Sınava girmeyi planlayan arkadaşlara bir kaç tavsiyede bulunmadan önce; bu zorlu hazırlanma sürecini bize çizdiği yol, koyduğu hedefler ve sağladığı motivasyonla büyük ölçüde kolaylaştıran Algın hocama teşekkür ediyorum..
Sınava girmeyi planlayan arkadaşlar için:
1)Bir şekilde Algın hocayla irtibat içinde olunması, çalışma tekniklerini, sınav tüyolarını almanız açısından önemli.. Eğer bizim kadar şanslı iseniz, ondan eğitim almanızı da şiddetle tavsiye ediyorum.. Aldığınız zaman, farkı farkedeceksiniz
2)Algın hocayla irtibat kurduğunuzu varsayarak devam ediyorum.. Eğitim sonrası onun çalışma tekniklerini takip edip, hedef sayı olarak belirlediği 1500 – 2000 soruyu çözdüğünüz zaman bana göre kazanmama gibi bir ihtimaliniz yok.
3)Rita’nın yardımını da unutmamak gerekiyor tabi Mutlaka ve mutlaka okunması gereken bir yardımcı kitap. Her bir konuyu o kadar anlaşılır bir dille anlatmış ki, okurken konsantrasyonunuzu kaybetmeniz pek mümkün olmuyor.
4)pmstudy.com sitesinden çözeceğiniz 2 tane simulasyon sınav ile çalışmanızı tamamlayabilirsiniz. Bana göre gerçek sınav soruları, bu sitedeki sınav sorularından daha kolaydı. Burda alacağınız yaklaşık %70 lik sonuç, sizin artık hazır olduğunuzun göstergesidir
5)Son bir tavsiye, eğitim sonrası bilgileriniz tazeyken sınava girmenizi öneririm. Şahsen ben öyle yapMAdım Bir kaç ay ara verdim.. Bir de üstüne 31 Ağustos’taki değişiklik de eklendi.. Ara vermiş olmak, hazırlanma sürecimi uzattı doğal olarak.. Ama okurken ve soru çözerken, eğitimi verimli geçirmiş olduğum için sanıyorum, çoğu şeyi hala hatırladığımı farkettim..

Ama dediğim gibi, eğer imkanınız varsa eğitim sonrası, sınava girmeye hak kazandıktan sonra maksimum 2-3 haftalık düzenli bir çalışma ile kolaylıkla geçebilirsiniz sınavı..

Hepinize şimdiden başarılar,
Sevgiler,
Derya.

Gizem Kömürcü Submitted on 2011/11/11 at 23:35pm
Kısa bir süre önce PMP sınavını geçmenin ne kadar zor olduğunu, nasıl çalışacağımı, ne yapacağımı kara kara düşünüyordum… Algın Hoca’nın desteği ile düşündüğümden çok daha kolay ve keyifli bir süreçle PMP olup çıktım:)
Algın Hoca’nın oluşturduğu eğitim programına uygun şekilde hareket ettiğiniz takdirde eğitim bittikten hemen sonra kısa bir çalışma ile sınavı geçmemek için hiçbir engel yok. Algın Hoca dersler sırasında sınav hakkında çok kilit bilgiler veriyor, sınavı başarmanız için yapmanız gerekenleri çok net ortaya koyuyor. Sizi dersler sırasında öyle bir disiplin içine sokuyor ki eğitim bittiğinde hemen sınava girip geçmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Zaten eğitim tamamlandığında sınavı geçebileceğinizi hissediyor oluyorsunuz. .. Eğitim sonrasında da peşinizi bırakmıyor:) Çözülmesi gereken sorular ve çalışılması gereken kitaplar için sizi doğru şekilde yönlendiriyor.
Bence eğitim bittikten kısa süre sonra eğitime girmek çok önemli, arayı uzatmamak gerekiyor. Rita’nın kitabını yalayıp yutmak kesinlikle şart.. http://www.pmstudy.com‘dan soru çözmek de sınav öncesi iyi bir tecrübe sağlıyor…
Emekleri için Algın Hoca’ya çok çok teşekkür ediyorum.
Sınava hazırlanan arkadaşlara başarılar diliyorum
Saygılar & Sevgiler

Burcu Tuna Submitted on 2011/11/05 at 13:25pm
Ben de Kasım 2011 ‘de Algın Hocamın desteğiyle PMP sınavını geçtim.
Eğitim esnasında ve süreç boyunca desteğini (arasıra baskı haline gelebiliyor 🙂 Ki bu benim için itici bir güç oldu) eksik etmedi. Özverisi ve pozitif yönlendirmeleri için bir kez de buradan teşekkür ederim.

Kerem Pekünlü Submitted on 2011/08/29 at 14:04pm
19 Ağustos itibariyle Algin’in Avea’da yarattığı PMP ekolünün bir parçası olmayı başardım ben de 🙂

Algin eğitime başlamadan önce reçeteyi vermiş ve “bunu uygularsanız başarmamanız için bir sebep yok” demişti. Neydi reçete: eğitime katıl, ödevlerini yap, PMBOK’ı oku, Rita’yı yut, 2000 soru çöz, mutlu son 🙂

PMP olmak hem çok kolay, hem çok zor … Kolay çünkü reçeteyi size baştan veriyor Algın. Duraklar belli, hedef belli. Zor çünkü o iradeyi gösterip reçeteye bağlı kalmak kolay olmuyor. O noktada Algin’in motivasyon teknikleri devreye giriyor, çevrenizde sizden önce bu işi başarmış örnekleri görüyorsunuz. Özetle başarmanız için her şey hazır, sizi bekliyor.

Bu güzel tecrübe için Algin’a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sevgiler, saygılar …

Peyami Erden Submitted on 2011/08/26 at 08:18am
Algın Hocam,
Söz verdiğim gibi 24 Ağustos 2011 tarihi itibarı ile bende PMP’ler arasına katıldım. Aslında bu süreci çok erken başlatıp kendime bir çalışma takvimi bile hazırlamıştım. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben yüce Türk milletinin güzide bir ferdi olarak çok doğal bir şekilde kendi yapmış olduğum zaman çizelgesine pek uymadım. Nasıl olsa yeterince zaman var diyerek bu gün yarın derken sınavı 3 kez ertelemek durumunda kaldım. Hatta belki zaman bulsam yine erteleyebilirdim. Her şeye ragmen bu süreç içerisinde zaman zaman çalışma da yapabildim. Fakat söylemek zorundayım ki istediğim ve planladığım şekilde verimli olmadı. Son on günlük süreye geldiğimde ise artık işin şakasının kalmadığını acı bir şekilde öğrendim. Son periyotta gerçekten bir maratonun son metrelerini koştum diyebilirim. Garip bir şekilde konuları okurken ve soruların çözümleri sırasında aklıma hep sınıfımızdaki tartışmalar ve sizin anlatımlarınız geldi. Bu kadar net hatırlayabileceğimi hiç tahmin etmiyordum. Öğrendikçe daha çok hatırlamaya başladım. Bu da benim özgüvenimi dahada artırdı taki sınav ortasına kadar. Sınava kadar hemen herkes gibi bende Algın Hocamızın çizdiği yolu takip edip başlıca kaynaklar Rita Abla sixth Edition , PMBOK 4th Edition ve PMstudy olmak üzere çalışmalarımı yürüttüm. Artan performasımla birikte kendime güven geldi ve biraz olsun rahatlamıştım. Fakat sınavda karşılaştığım sorular (küçük bir miktarı hariç) ile toplamda 2800 civarında soru çözmeme ragmen hiç karşılaşmamıştım dersem yalan olmaz. Hele ilk otuz-kırk sorudan sonra tamam bitti bu iş deme noktasına bile geldim. Uzun cümleler ile kurulmuş tamamen yoruma dayalı sorular tüm enerjimi tüketme noktasına getirdi. Neyse bu süreçte hocamızın söylediklerini bir kez daha hatırladım “Arkadaşlar mutlaka tüm sorulara cevap verin, cevabını tam olarak bilmesenize bile”. Bu cümle benim için bir uyanma anı oldu ve inatla yılmadan tüm sorulara sabırla cevap verdim. Sonunda “CONGRATULATION” yazısını gördüğüm an muhteşemdi 🙂 Algın Hocam bu an benim olduğu kadar sizinde ortak eseriniz. Bu duyguyu umarım sınava giren tüm arkadaşlarımız yaşar.

Bu uzun süreçten sonra şunu bir kez daha öğrendim ki sınava gireceklerin bilmesi ve yapması gereken tek şey şu cümle olmalı:
“To pass from the PMP exams the only way IS THE PROCESS OF follow what Algın Hoca says.”

Sevgili Algın Hocam verdiğin emek, özveri ve sabrın içi bir kez daha teşekkür ederim.

Yolun her daim açık olsun

Selçuk Çelik Submitted on 2011/08/19 at 14:18pm
Sayın aday herseyden once bu işe başlamandaki hedefleri ortaya koyman gerekli; yazılı olmasında fayda var her daim gözönünde olur (Develop Project Charter – Initiation). Koyduğun hedeflere ulaşman için plana ihtiyacın olacak(Develop Project Management Plan – Planning). Yapığın bu planı yürürlüğe koyup uygulaman gerekecek (Direct and Manage Project Execution – Execution) zaman zaman uygulamadan yada planlamadan kaynaklı sapmaların oluşacak ama her daim amaca uygun yola girmen
için bu süreçte kendini kontrol etmen gerekecek(Monitor and Control) sonrasında amaca ulaşaman için girmen gerekecek bir sınav olacak sınavın sonunda muhtemelen sonuç olumlu olacak ve bu durumda ilk araman gereken kişide Algın olacak
ama herşey henüz bitmemiştir senden sonrakiler için lessons learned hazırlayıp resourceları (kitap ve dökümanlar)istekli adaylara release etmen gerekecek (Project Closure).
İşte bu yukarıda bahsettiğim Initiation – Planning – Execution – Monitor and Control aşamalarında tecrübelerin, bilgi, motivasyon ve desteğin doğru adresi Algın Erozandır. Zaten url den de anlaşılacağı üzere doğru adrestesiniz:)

Herşey için teşekkürler Algın Hocam…

ÖzgürDeğer Submitted on 2011/08/12 at 11:15am
Algın Hocam,
Sabrın, özverin, cesaretlendirici tavrın ve bize de yansıttığın özgüvenin için ne kadar teşekkür etsem azdır.
Ben geçen hafta (3 Agu) sınava girdim. Yani eğitimi tamamladıktan 15 ay sonra… Açıkcası senin bize güvendiğin kadar ben kendime güvenmiyordum 🙂
Aradan 14 ay geçtikten sonra kendime çalışacak zaman ayırabildim. Tabi bunda şirketin zorunlu izin kullandırma politikasının da payı yok değil:) Unuttuklarımı hatırlamak ve kısa sürede hazırlanabilmek için aşağıdaki 3 adımı izledim:
– Algın Hoca Eğitim dökümanını baştan sona okudum. Paralel olarak her konuda PMBOK’dan faydalandım.
– Rita ablamızın kitabından konu sonu testlerini çözüp, zayıf noktalarımı konulardan okudum.
– PMStudy den simülasyon testler alıp, zayıf noktalarımı PMBOK’dan okudum.

Yukarıdaki üç maddeye paralel olarak Algın hocamın derste, koridorda, toplantıda, sigara molasında yani her gördüğü yerde araya sıkıştırduğı o birkaç cümlelik öğütlerini takip ettim.

İyi ki varsın, ve biz ne şanslıyız ki herkesin arayıp da bulamadığı bu şans bizim ellerimize verildi:)

Sevgiler

Umut Arıca Submitted on 2011/08/11 at 18:44pm
Sevgili Algın,

Öncelikle bugün itibariyle sayende ben de PMP’ler arasına katılmış bulunmaktayım. Bunun için sana teşekkür ederek başlamak istiyorum.

Burayı okuyan arkadaşlara dürüstlükle söylemek isterim ki; ben söz dinlemeyen bir PMP adayı olarak malesef Algın’ın üstüne basa basa vermiş olduğu sınav öncesi çalışma programına tam anlamıyla uymayarak kısa sürede hazırlandığım PMP sınavının ilkinde başarılı olamadım. Sonrasında tabi ki soluğu yine bir bilenin yanında aldım: Algın Erozan 🙂 Sağolsun, kısa süre için vermiş olduğu tavsiyeleri harfiyen yerine getirerek 1 hafta sonra (bugün) girdiğim ikinci sınavı geçerek PMP’ler kervanına katılmış oldum.

Bize aktarmış olduğun tecrübelerinle dolu bilgi birikimin, eğlenceli geçen eğitim saatleri ve herşeyden önemlisi, desteğin için çok teşekkürler Algın.

Görüşmek üzere…

Umut

Sümer Akbulut Submitted on 2011/08/08 at 21:30pm
Şimdilik sınavı geçen en yeni PMP olarak, 30 Temmuz 2011 tarihi itibari ile, Algın Hocam’a teşekkür ederek tecrübemi paylaşmak istiyorum.

– Algın’la irtibata geçilerek PMP hazırlık sınıfına katılınır. Kabul etmezse “PMBOK çarpsınki sınava girecem!” diye söz verilir.

-Sevdiklerinizden kurs süresi ve ek olarak sınava hazırlık için, max-2 ay, izin istenir.

-Derslere 100% katılımla devam edilir. Derste takip edilen kaynak üzerine önemli noktalar not alınır.

-Kurs süresince PMBOK 1 kere okunur. Hem kulak dolgunluğu hemde rahat bir uyku için.

-Kurs bitiminde Algın’ın tavsiyesine uyarak bir program hazırlanır ve bu programa göre çalışılarak sıcağı sıcağına sınava girilir. (İşte ben bunu yapamadım.)

-Rita’nın tüm bölümleri sindirile sindirile okunur. Gerekli yerlerde PMBOK’a dönülüp bakılır. Bölüm sonunda ki sorular çözülür. Doğru veya yanlış olsun cevaplar okunur.

-PM Fastrackten bol bol soru çözülür.

-Sınavdan önce kesinlikle http://www.pmstudy.com‘dan alabildiğiniz kadar deneme sınavı alınır. Deneme sınavlarının tam bir prova olması için sınava gireceğiniz saatte başlamaya özen gösterilir. Sınav sonucuda özellikle yanlış soruların cevaplarına bakılır. Gerekiyorsa
ilgili konuya bir gözatılır.

-Sınavdan çıktıktan sonra söz verdiğiniz gibi herkesden önce Algın aranır ve teşekkür edilir.

Atanur Aytekin Submitted on 2011/08/03 at 23:25pm
Sevgili dostum,
İlk eğitim grubuna girmek istediğimde “Bu kadar işinin arasında ilgilenebilecek misin?” derken de haklıydın, “Tamamdır, gir sınava” dediğinde de.

Bu yolda Rita ablanın hakkı yenmez ama seninki hiç yenmez, sağolasın.

Mehmet Becerik Submitted on 2011/07/23 at 23:19pm
Algın Hocam,
Benim için ilk katkınız, PMP sürecine başlarken sahip olduğum önyargıyı kırarak ve proje yönetiminin bir metodoloji ile daha anlamlı olduğunu anlamamı sağlayarak oldu.
Sonrasında, gerek sınıf içinde, gerekse şirket içindeki katkılarınız, diğer arkadaşlarım gibi benim için de bu süreç boyunca en önemli yol göstericim ve bilgi kaynağımdı.
Sınav başvurum sırasında takıldığım audit, her ne kadar motivasyonumu düşürse ve uzayan sürec boyunca konsantrasyonum kaybolsada, e-postalarınız ve blog sayfanız tekrar benim motivasyonumun artması ile sürece odaklanmamdaki en büyük etkenlerdi.
Bir yıl sonrasında bile sınava hazırlanırken, ders notlarınızın diğer önerdiğiniz kaynaklar kadar da yardımcı olduğunu da not etmek isterim.
Son bir notta, Algın ile birlikte PMP yolculuğuna çıkacaklar için
Söylediklerini can kulağı ile dinleyin ve dediklerini yapın

Aslında,tüm burada yazdıklarımın tek bir kelime ile özeti
Teşekkürler…
Görüşmek üzere…

Mehmet

Yiğit Borhan Submitted on 2011/07/15 at 13:28pm
Algın merhaba,

2010 Haziran ayında senin katkılarınla Avea’da aldığım eğitim sonunda sınava ancak girdim ve bu zorlu sınavı geçmiş olduğumu bildirmekten mutluluk duyuyorum 🙂

Eğitim’in bir arasında sınıfta konuştuğumuz gibi bilgisayarda “sınavı bitir” dediğimde karşıma gelen beyaz sayfa yı unutmayacağım. o kısa ancak geçmek bilmeyen süre sonunda karşıma çıkan ankette neler işaretledim hatırlamıyorum bile 🙂

Sayende aldığım bu eğitim ve sertifikanın kariyerim için oldukça önemli ve yol gösterici olacağını düşünüyorum.

Tekrar teşekkürler,

Yiğit

Orkun Alpaslan Submitted on 2011/06/23 at 16:19pm
Algın Hocam,

Bugün PMP sınavını başarıyla geçtim. Eğitimden yaklaşık 1 yıl sonra bunu çok beklemiyordum aslında ama son bir ay gerçekten de sıkı çalıştım. Öncelikle emeğiniz ve gösterdiğiniz püf noktaları için teşekkürler. PMP koçluğu yapacağınızı da web sitenizden gördüm, ihtiyacı olan herkese tavsiye edeceğim. Hayatınız boyunca mutlu olmanızı, başarma azminizi ve enerjinizi olabildiğince çok insanla paylaşmanızı diliyorum.
Selamlar

Orkun

Selahattin Semerci Submitted on 2011/06/06 at 12:30pm
Bu yola Algın’ın Avea içinde verdiği son eğitime katılan şanslı kişiler arasında yerimi alarak başladım.

Algın’ın eğitimin her aşamasında nasıl bir çalışma planı uygulamamız gerektiğini paylaşarak bize yol haritası çıkarması ve eğitim sırasında göstermiş olduğu yüksek enerji ve motivasyonu bu sınavı geçebileceğime dair inancımı arttırdı. Çalışma planına uyarak bu zorlu sınava hazırlandım ve 3 Haziran 2011 tarihinde sınavı geçerek PMP oldum.

Bu sınava gireceklere önerim, Algın Hoca’nın tecrübesine ve bilgi birikimine güvenerek
önerdiği çalışma planını harfiyen uygulamak olacaktır.Sonrasında sınavı geçeceğinize şüpheniz olmasın.

Algın, emeğin ve desteğin için çok teşekkürler.

Cem Vedat Işık Submitted on 2011/05/27 at 14:31pm

Cok sevgili Algin Hocam’in sagladigi destek ve bizlere ayirdigi degerli vakit sayesinde ben de 10 Mayis’ta PMP oldum.

Oncelikle bu yola bas koyan arkadaslara hizlica nasil calistigimi anlatayim.

Kural 1: Algin Hocam ne derse o yapilir!
ve digerleri…

– Algin Hocam’in https://www.alginerozan.com/2010/03/05/pmp-sinavina-nasil-hazirlanmaliyim basligi okunur.
– PMP icin calismaya baslamadan once ese, sevgiliye bir kac ay kadar neyle karsi karsiya kalacagi net olarak anlatilir. (Cem’in notu: Ozellikle sinava bir ay kala, Cumartesi gunleri haric no cinema, no theatre.)
– PMBOK bir kere hizlica okunur. (Cem’in notu: Merak etmeyin, cevremdeki kimse ilk seferinde “anladigina” emin olamadi. Sadece kulak dolgunluguna sahip olsaniz baslangic icin yeterli.)
– Rita’nin kitabindaki Chapter’lar birer birer bitirilir. (Cem’in notu: Ozellikle Rita’s Process Chart bence onemli. PMBOK’un o sıkıcı dilinden siyrilip, hangi asamada gercekte ne yapiliyor onu anlamaya fevkalade yardimci oluyor. Bir de ben, konuyu calismadan once konu sonundaki sorulari cozuyor, kac dogru kac yanlis yaptigimi not aliyordum. Boylece, calistiktan sonra cozdugum sorular ile karsilastirma firsatim oluyordu. Gelisimimi gormek acisidan faydali oldu.)
– Kim Heldman’in sorulari cozulur. (Cem’in notu: Acikcasi bu sorular bana anlamsiz derecede zor ve sıkıcı gelmisti. O yuzden tamamlayamadim.)
– O’Reilly Head First PMP’nin sorulari cozulur. (Cem’in notu: Goreceli olarak daha basit sorular oldugundan kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacaktir.)
– Algin Hocam’in https://www.alginerozan.com/2010/03/05/pmp-sinavina-nasil-hazirlanmaliyim basligi okunur.
– PMStudy.com’dan alabildiginiz kadar sinav alinir. (Cem’in notu: Acikcasi sinava en cok benzeyen sorulari burada gordum. Onemli olan sinavdan sonra yanlislariniza PMBOK’tan bakmak ve gercekten “yeni” ogrendiginizi dusundugunuz seyleri bir deftere yazmak, o defteri de gun icinde firsat buldukca okumak, okumak… Bence bu tavsiyem size simdiden 20 soru kazandirdi.)
– Sinavdan iki gun once PMBOK 4th Ed. sf: 43 ezberlenir. (Cem’in notu: Project Management Process Groups / Knowledge Area tablosundan bahsediyorum. Sinavda 4 soruyu sadece bu tabloyu ezbere bildigim icin cevapladim.)
– Sinav gunu sagliginiz nasil olursa olsun, moraliniz ve kendinize inanciniz yuksek olsun. Sinavdan bir gun once nezle / grip / soguk alginligi ile mucadele etmek zorunda kaldim. Sinav esnasinda, dilediginiz kadar disari cikabilir, eger benimle ayni gozetmen hanima rastlarsaniz da dilediginiz kadar kagit mendil temin edebilirsiniz. Hic merak etmeyin.

Simdiden bu kisa ama zorlu yolda herkese basarilar ve bol sans dilerim!

Mustafa Sabri Çıkrıkçı Submitted on 2011/05/04 at 22:17pm

Selamlar,
Benim PMP maceramda 2009 temmuz’da Algın’dan aldığım eğitimle başladı, yoğun caydırma çabası içeren :) ilk tanışma toplantısının ardından yaklaşık 3 ay süren verimli bir eğitim süreci geçirdim. Fakat sonrasında aynı verimli çalışmayı devam ettiremeyip sınava ancak 2011 martta girebildim. Eğitim o kadar verimli olmuş ki yaklaşık 1,5 yıl sonra girdiğim PMP sınavından kötü çalışmaya rağmen ortalama ve üstü puanlarla geçebildim. Bu süreçte karşılıksız olarak bireysel zamanından feragat ederek eğitimi düzenleyen ve eğitimle kalmayıp sonrasında da desteğini geri çekmeyen Algın şüphesiz en büyük paya sahip, bu desteğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.
AVEA içinde eğitim verdiği kişi sayısı ve bunlardan PMP alanların adedi düşünüldüğünde Algın’ın başarısı ve bizim bu konu ne kadar şanslı olduğumuz bir gerçek. Algın’ın bu konudaki başarısının sadece proje yönetimi ve PMI yaklaşımındaki bilgi birikiminin ötesinde bu konunun yaygınlaşması ve Proje yönetim metodolojisinin hakkıyla uygulanabilmesi konusundaki tutukusunun da yattığı düşüncesindeyim.
Algın, emeğin ve desteğin tekrar teşekkürler.
Mustafa Sabri ÇIKRIKCI, PMP

Talat Çağdaş Turan Submitted on 2011/05/01 at 19:43pm

AVEA PMP fırtınası devam ediyor gerçekten…

Algın; öyle motive edici öyle dinamik bir şekilde işledin ki bizleri, senden sonra, 1 sene daha bu fırtına devam edecek.

Kılavuzluğun sadece proje yönetimi konusunda kısıtlı kalmadı, sürekli kendimi yenileme ve aşma hevesini de beraberinde getirdi, pekiştirdi.

“Sırada ne var” sorusunu sormak ve bu güveni kendimde yenilemek gerçekten değerli.

Hepsi için sana ve bana:) çok teşekkürler..

Çağdaş

Hüseyin Fırat Köse Submitted on 2011/04/28 at 17:25pm

Sevgili Algın,

Seninle çalışmaktan duyduğum zevkin yanısıra, değerli deneyimler de kazandım. Yaptığın işe tutkuyla sarılman çevreni de etkiliyor. Sen nasıl öğrencilerinle gurur duyuyorsan, emin ol bizler de seninle gurur duyuyoruz ve örnek almaya çalışıyoruz.

Buradaki tüm arkadaşların da gösterdiği gibi değerli emeklerin boşa gitmedi, eminim ki bundan sonra da gitmeyecek.

Daha da fazla insana dokunmanı diliyorum.

Saygılarımla

Burak Kızılboğa Submitted on 2011/04/27 at 22:20pm

Birkaç kere yolumun kesişmesine rağmen bir şekilde karambole gelip ertelediğim bir sertifika idi. 14.Mart’ta sınava girerek mutlu sona ulaştım.

Algın’dan bu eğitimi almış olan Avea çalışanları gibi ben de kendimi şanslı hissediyorum. PMBOK gibi zor bir kitabı öğrencilerini düşünmeye iterek, ilgiyi dağıtmadan, gerekli noktalarda da gaz vererek anlatabilmek kolay olmasa gerek. Eğitim sürecinde ve sonrasında emeğin ve desteğin için teşekkürler

Burak Kızılboğa, PMP

Burçin Kocabaş Submitted on 2011/04/21 at 14:32pm

Merhabalar,

Ben 27 Ocak’da sınavı geçtim, ancak Algın’a blog’unda teşekkür etmek ancak bugüne kısmet oldu.
Eğitimi Ekim-Kasım 2009’da alıp, sınava ancak 27 Ocak 2011’de girebildim ben,
o dönem yönetmekte olduğum kritik bir projenin yoğunluğundan mütevellit.
7 haftalık olarak planladığım yeniden toparlama sürecinin ardından sessiz sedasız girdim sınava,
Algın’ı telefonla arayışım da başarımı paylaşmak için oldu,
sanırım süreç çok uzadığı için o da benden umudu kesmişti artık 
Hazırlığımın son haftasında çocuklarım ateşli hastalık geçirdiler, uykusuzluk bu nedenle de
diz boyu iken, umutsuzluğa da kapılmadım değil.
Ama Algın’ın PMP eğitimi konusundaki tecrübesinin önderliğinde, özel hayatlarımızdan feragat edip
akşam iş çıkışı veya Cumartesi’leri kullanarak geçirdiğimiz eğitim dönemini ve
onun daha eğitimin ilk haftalarında benim sınavı kesinlikle başaracağıma olan inancını dile getirdiğini
hatırladıkça, azimlendim.

PMP sertifikalı olmak,tabii ki proje yöneticisinin hayatında çok büyük etkiler ve değişiklikler yaratmıyor,
pratik hayatta ne kadar piştiğiniz, yetkinlikleriniz ve tecrübeleriniz sizi bir noktaya taşıyabilir ancak.
Yine de bir disiplinle çalışıp, emek verip,başarılı bir sonuca ulaşmak ve
isminizi global bir ünvanla birleştirmek insanı mutlu eden bir durum.Kişisel gelişim ve kariyer yolunda da faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Tüm bu nedenlerle katkılarından dolayı Algın’a,
hazırlıklar sırasında bana yardımcı olan arkadaşlarıma, özellikle Dilekcim (Dilek Karapelit) sana,
her zaman moral kaynağım ablama ve
sürekli desteği ve sınav öncesinde tahammül edilemeyecek
günlerimdeki sabrından dolayı kocam Derya Ahmet Kocabaş’a teşekkürler ederim.

Algın, sana ayrıca Avea sonrası yeni yaşamında bol şanslar, başarılar dilerim tekrar.
Yolun açık olsun.

Burçin Kocabaş, PMP

Hakan Demirci Submitted on 2011/03/25 at 21:48pm
Bugün sınavdan çıkmış biri olarak henüz girmeyenlere bazı tavsiyelerim var:
• Bu yaştan baştan sonra uğraşamam ben öyle şeylerle diyorsanız hiç başlamayın, çünkü çok kolay bi iş olduğu söylenemez
• Algının eğitimin sonunda size vereceği özet bir kitap var, bu çok işinize yarayacak.
• Ben malesef soru çözemedim, son gün bi tane deneme sınavı çözdüm o da 101. soruya geldiğimde bitirdim 200e orantılarım diye düşündüm.Zaten saat 2buçuk olmuştu ve 80. sorudan itibaren her sorudan sonra uykum kaçsın diye yüzümü yıkar olmuştum(cafe crown action bile bi yere kadar).Hiç bu sıkıntıya girmeyin, doğru dürüst planlayın bol bol deneme sınavı çözüm benim gibi 4 saatlik bir uykuyla korka korka sınava girmeyin.
• Sınav yerinde şansınız varsa kimse olmaz gürültüsüz bi şekilde sınava girmiş olursunuz. Ama 10 dk da bir gözetmen geliyor ve size bakıyor, tepenizde de hiç yoksa 15 tane kamera size bakıyor.(yani bir çeşit BBG evi)
• Sınav bittikten sonra şu herkesin söylediği bekleme anını yaşadıktan sonra ekranda iyi bi haber görürseniz tebrikler(kötü bi haber görseniz bile dünyanın sonu değil, en kötü tekrar denersiniz)
• Bilge adamdan doğruca town centera gidin, özsütten bi tatlı yada burger kingten dondurmalı sufle alıp afiyetle başarınızı kutlayın.Bu esnada Algın’ı arayın, büyük bir teşekkürü hakediyor.
• Son olarak eğer işe geri dönüyorsanız, town centerın karşısında güllüoğlu var, arkadaşlarınız sizi oradan alınmış bir paketle bekliyor olacak.

Hakan Demirci
Didem Keskin Submitted on 2011/03/21 at 08:38am
Merhabalar;
Benim sınav hikayem de çok farklı değil aslında, 1 yıl boyunca ha gireceğim yok çalışamadımların arasında gidip gelip sürekli sınav tarihini erteleye erteleye, son erteleme girişimimde anladım ki en son erteleyebileceğim tarih sadece 7 gün sonrasıymış. Bunu anladığım anda hissettiklerimi ne siz sorun ne ben söyliyeyim o an itibari ile kendime tek söylediğim “yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin hadi bakalım bu işi 7 günde kotardın kotardın kotaramadın derdine yan “, tabii akabinde(aynı gece) hemen açtım kitapları başladım çalışmaya…

1 yıl boyunca başlayıp başlayıp bir türlü yarısına bile gelemediğim Rita’yı 4-5 gün içinde bitirdim ve yaptığım 4 deneme sınavı(çok yararlı mutlaka pmstudy’den yapılmalı!) sonrasında 4 Şubat’ta sınava büyük bir heyecan ile girdim, sonucu beklediğim saniyeler kadar uzun gelen bir zaman yoktu her halde, neyse sonunda mutlu son

Bunu niye anlatıyorum evet ben şanslıydım bir şekilde geçebildim ama aslında sınavı bu kadar şansa bırakmamalı ve bu işi cidden Algın’ın da hep dediği gibi sıcağı sıcağına halletmeli, önemli nokta aslında planlama yapmak, odaklanmak ve buna paralel çalışmaktan geçiyor, bence şu sıra ile gitmek de yararlı olur (ama tabii herkesin yoğurt yemesi farklı bu sadece benim önerim);
– PMBOK
– Rita (Rita’nın soruları) (!)
– Farklı kaynaklardan sorular
– PMStudy Deneme Sınavları (!)

Bu noktada son olarak da Algın’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum; biz yıldık sen yılmadın, biz yorulduk çalışmaktan, sen yorulmadın bizi desteklemekten, herşey için gerçekten çoook teşekkürler, emeğine sağlık…
Didem
Ender Koçak Submitted on 2011/02/14 at 10:58am
Ben de eğitimle sınav arasındaki süreyi uzun tutanlardanım. Bu bir dezavantaj gibi görünse de Algın’ın eğitimde anlattıklarını bir yıllık aradan sonra hatırlıyor olmak hem cesaretimi arttırdı, hem de temelin ne kadar sağlam olduğunu gösterdi:)
PMP hazırlık maceramda gösterdiği fedakarlıklar, aşıladığı özgüven ve verdiği destekten dolayı Algın’a ne kadar teşekkür etsem azdır.
Ender

İzzet Çakır Submitted on 2011/02/11 at 19:35pm
Bir yıl boyunca ertelediğim sınavıma sonunda girdim. sonunda diyorum çünkü son gün olduğu için artık erteleyemiyordum. Herkese benden nasihat sakın işinizi son güne bırakmayın çünkü sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz. Benim sürprizim sınava 3 gün kala yatak döşek hasta olmak oldu:) . Nasıl çalıştığıma gelince pmbok+rita sonra bol bol soru. yanlış soruların cevabını öğrenip tekrar tekrar soru çözdüm. Eğitim biteli bir sene olmasına rağmen hala Algın’ın anlattıklarını hatırlıyor olmamda heralde Algın’ın bu işi ne kadar iyi yaptığının göstergesidir. Proje Yönetimini Algın’dan öğrendiğim için kendimi çok şanslı hissediyor ve ona çok çok teşekkür ediyorum.
İzzet

Dilek Karapelit Submitted on 2011/02/06 at 19:53pm
Yaklasik 1,5 yil once Algin’dan PMP hazirlik eğitimi almistim. Cok sansliydik ki,  Algin ile birlikte calisiyorduk ve PMO’daki gorevi dolayisiyla PMI metodolojisini şirket içinde de mumkun oldugunca uygulamamiza destek ve yardimci oldu.Şirket içerisinde proje yonetimi kulturunun yerleşmesinde çok büyük emeği vardir.
Bunun yanisira eğitimle sinav tarihim arasına cok uzun zaman girmesine ragmen, sinava hazirlanip sertifikayi almam için surekli destek ve motivasyon sagladi. Sonucta 29 Aralik’ta sertifikayi aldim ve o gun en az benim kadar sevindi 🙂
Gonullu olarak verdiğin emekler, ayırdığın zaman -ozellikle cumartesilerin- için cooook tesekkurler Algin!
Dilek

Asuman Kürkçü Submitted on 2011/01/27 at 14:07pm
Algın, sabırla, günlerce, cumartesi demeden tatil demeden mesai sonrası demeden enerjini hiç kaybetmeden, saatlerce anlattı, uğraştı, tek tek ilgilenip herkesin dahil olması için çok büyük çabalar sarfetti. Yeri geldi yüreğime su serpti, yeri geldi koptuğumu sezip masama kadar gelerek motivasyonumu tazeledi. Hep bir sonraki adımda beni ne beklediğini , ne yapmam nasıl düşünmem gerektiği konusunda koçluk etti. Ona tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum önce. O olmasaydı bu işin altından kalkmak kimbilir ne derece zor olacaktı :)

Daha eğitime ilk başladığımız gün Algın bizi şöyle bir yoklamıştı. Ne elde etmeyi amaçlıyorsunuz PMP sertifikası alarak diye.. O zaman şirket içinde aynı dili konuşmak, çalıştığım ve ileride çalışacağım projelerde daha bilinçli kararlar, yaklaşımlar geliştirmek için diye düşünmüştüm. Ancak sürecin sonuna geldiğimde bu amacıma ulaşmanın da ötesinde disiplinle bir işe eğilmenin ve başarılı sonuç elde etmenin verdiği kendine özgüven duygusunu hissettim, sınav heyecanı dediğimiz şeyi belki öss den sonra yeniden yaşadım :)Bunlardan başka hayatın akış hızı hiç durmasa da durup istersek elde etmek istediğimiz her ne ise ona zaman ayırırsak olacağını gördüm :)

Bunların ötesinde eğer biraz “lessons learned” paylaşmam gerekirse ;
(Gerçi Algının hepimize verdiği tavsiyelerin tekrarı olacaktır çoğu :)

-Sorular ile gaplarinizi göreceksiniz, onları kapattığınıza emin olup yeniden hızla soru çözmeye devam edin ki yeni gaplerinizi göresiniz

– Pm study testlerini alın, simulasyon ortamında remark etme review etme pratiğinin yanında sorular gerçek sınava çok yakın oluyor..

– ITTO ları çok iyi bilin

-Sınav öncesi gece iyi uyuyun. Bunun için eğer mümkünse sınav öncesi gece iş maillerinize bakmayın ya da konstantrasyonunuzu bozacak başka birşeyle ilgilenmeyin , aile bireyleriyle arkadaşlarınızla telefon görüşmelerinizi sınav sonrasına erteleyin, öğreneceğiz birşey konstantrasyonuzu bozmasın :)

-Yediğinize içtiğinize dikkat edin, alkol almayın yağlı gıdalar,midenize dokunacak şeyler vs yemeyin

-Muhakkak güzel bir kahvaltı yapıp çıkın, sınav esnasında yeme içmenize izin vermeyecekler, sınav esnasında karnınız guruldamasın :)

-Sınav salonunda başka insanlar da olacak ve onlar sizin kadar sessiz olmayabilirler, salonun gürültülü olabileceği gerçeğine hazırlıklı olun

-Algın ne diyorsa onu yapın :)

Girmek isteyenlere başarılar, girip alanlara tebriklerimi iletiyorum.

Sevgiler,
Asu

Barış Tan Submitted on 2011/01/08 at 16:35pm

Merhaba,

PMP olmak kişisel hayatımdaki onlarca projeden birisiydi benim için. Belirlediğim hedefe ulaşmak için verdiğim geçici bir çabaydı bir bakıma. İyi planladık, daha önce benzer projeleri yönetenlerin “ders”lerini iyi anladık, hedefin neresinde olduğumuzu sürekli kontrol ettik, düzeltici ve önleyici aksiyonlar aldık. Proje Yönetimi sertifikasyonu projesini de başarıyla tamamlamış olduk. :)

Bu süreçte gerek eğitimlerdeki başarısı, gerek tıkandığım noktalardaki “uzman görüşü” nedeniyle proje “sponsor”u Algın’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu projeden öğrendiğimiz bazı dersler de var tabi ki..

-Sınavı eğitim aldıktan en geç 1-2 ay içersinde almakta fayda var
-Algın’ın hazırladığı özet PMBOK çok faydalı oldu, sınava girmeden bir iki gün önce göz atmak bilgilerimin oturmasını ve kendime güvenmemi sağladı.

Tüm desteğin için teşekkürler Algın.

Barış Tan, PMP

Meltem Özgan Submitted on 2010/12/27 at 08:35am

Merhaba,
İlk ve herşeyden önce belirtmek isterim ki Algın, desteğin ve çizdiğin yol haritası çok kıymetliydi. Çok teşekkür ederim. Bu zorlu süreci Alper Kırbıyık ile birlikte geçirdik. İki kişi çalışmanın motivasyon açısından çok faydasını gördüm. Bunun bir ekip çalışması olduğuna inanıyorum.Sizi destekleyen aileniz, iş arkadaşlarınız ve içinizde başarma arzunuz varsa hiç korkmaya gerek yok.
Sevgiler,
Meltem

Alper Kırbıyık Submitted on 2010/12/22 at 15:46pm

Merhaba,

Ben PMP sınavına hazırlanmak için çalışma planımı 3 temel üzerine oturttum.

1. Algın Hocanın çizdiği yolu izle
2. Konsantre ol
3. Bol soru çöz

Konsantre olup soru çözmeye ve deneme sınavları yapmaya başladıktan yaklaşık 1,5 ay sonra sınava hazır hale geldim. 3000′e yakın soru (9 deneme sınavı dahil) çözdüm. Bu süreçte Meltem ile birlikte çalışmanın çok faydalarını gördüm. Hem birbirimizin eksik taraflarını tamamladık hem de birbirimiz için motivasyon kaynağı olduk.

Sınava hazırlanan tüm arkadaşlara kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Alper KIRBIYIK, PMP

Alev Kılıç Submitted on 2010/07/16 at 09:19am

Pmp monsters grubunun üyelerinden biri olarak 5 Haziran da 4 saatlik sınav sonunda sertifikamı almayı başardım ve ben de PMP kervanına katılmış oldum. Öncelikle sertifikayı alma isteğim uzun zamandır vardı. Ancak beni en fazla tetikleyen şey, Algın ın şirkette eğitim sınıfı açması oldu. Yoğun eğitim süresi boyunca öğrendiklerim bir yana (ki PMBOK’ ı baştan sona bu eğitim sırasında okudum) motivasyon kazanmamda en büyük pay Algın a aittir. Sınava kadar da benden desteğini esirgemedi. Bu nedenle AVEA’ lı PMP ler olarak kendisine borcumuz büyüktür.
Sınava hazırlananlara bir iki tavsiye;
1. Social Responsibility kitapçığını mutlaka okuyun
2. Bol soru çözün (mutlaka 200 soruluk simulasyon testleri satın alın)
3. Input/Output/Tools mutlaka öğrenin (gerekirse ezberleyin!)

Çağın Şentürk Submitted on 2010/06/24 at 19:45pm

Bundan yaklaşık 3 yıl önce, Algın’la ilk tanıştığımızda bana PMI’dan bahsetmiş, PMP olmayı düşünüp düşünmediğimi sormuştu. Açıkçası o ana bu fikir aklımda hiç yoktu. Eğitim vermeyi planladığını ve istekli arkadaşlara bu amaçlarına ulaşmaları için destek olmak istediğini anlatmıştı. Zaman içinde Algın planlarını gerçekleştirmeye başladı ve arkadaşlarım teker teker sertifikalarını aldılar. Algın’ın bu fikri aklıma koyması, başaran arkadaşlarımı görmek bu sertifikayı alabileceğim cesaretini verdi bana.
Bu zorlu maraton boyunca yılmadan devam edebilmem için desteğini hep yanımda hissettiğim sevgili Algın, çok çok çok teşekkür ederim.

Sezgin Tepe Submitted on 2010/05/13 at 14:39pm

Sevgili Algın,
tüm PMP sınavı sürecinde verdiğin destek için çok teşekkür ederim. Benim süreç daha uzun olduğu için, destek de çok oldu haliyle :) Bu kadar çok PMP yetiştirmek herkese kısmet olmaz. You are the best, forget all the rest.

Sezgin Tepe, PMP

Mutlu Önder Submitted on 2009/10/05 at 22:45pm

Beyaz sayfaların üstünde, yüzbinlerce siyah harf biraraya dizilmişler. Aralarına boşluklar gelmiş kelime olmuşlar. Onbinlerce kelime birleşip tanımları kavramları oluşturmuş. Kavramlar tanımlar evrile devrile süreçlere dönüşmüş. Bütün bu parçalar kelimelerle birbirine bağlanmış. Kelimeler birleşmiş girdi olmuş, çıktı olmuş. Herşeyi birbirine bağlayıp anlama çevirmiş gene kelimeler…

Bütün bu karmaşayı olan biteni anlamaya çalışmış insanlar. Soldan sağa, yukarıdan aşağı sorularla dolu bir bulmaca gibi bir sınavdan geçebilmek için. Bulmacanın kara kutularındaki boşlukları doğru dolduran herkes çitten başarıyla atlamış sayılmış. Bir iki üç… onbeş on altı. Çite takılan olmamış. Ve böylece devam etmiş Algın’ın yarattığı düş. Düşü gören adamın uykusu bozulmadan.

Aslında bulmacadaki her kelime kendi içinde özünden anlamını bulana kadar kendi hikayesini yazmış. Bu saklı hikayeler oraya buraya, başka bir kitabın yüzbinlerce harfinin arasına gizlenmiş. Internetteki milyonlarca sayfanın içinde kaybolmuş.

Bu süreci aslında kelimelerle oynadığım bir oyun olarak gördüm. Kelimelere takılıp gizlendiği yerlerden çıkarmakla uğraştım. Nereden geldiğini benimseyip, nereye doğru gideceğini kestirmeye çalıştım. Risk’in “rızık” olduğunu öğrendim. Bütün bu kelime oyununda, Algın’ı bir sözlükten ziyade,” kelimeleri başka kelimelerle beraber cümle içinde kullanarak anlatan adam” olarak tanımlayabilirim sanırım.

Bu yazıyı yazarken bir de “Algın” kelimesine baktım son olarak:
“aşık, tutkun, toplantı,dernek, zayıf, halsiz görünümlü kişi” tanımlarını buldum. Zayıf halsiz görünümlü adama, güçlü ve canlı paylaşımı ve geri kalan herşey için teşekkür ederim.

Hasan Fehmi Gençer Submitted on 2009/10/05 at 09:08am

Sevgili Algın, bir eğitim bu kadar mı güzel götürülür, eğitim grubu bu kadar mı sıkı motive edilir. Sana bireysel ve şirket olarak ne kadar teşekkür etsek azdır …

Ben eğitim aldıktan en az 4-5 ay sonra PMP sınavına girdim ve PMP oldum.
Eğitim’in kalitesi ortada yani, ezbere dayalı bir sistem vs. değil …

Sevgiler, selamlar …

Fatih Çalışkan Submitted on 2009/08/28 at 4:51pm

İçinizde bir istek vardır, aklınız bir köşeside sürekli durur. Ama bir türlü başlamaya cesaret edemezsiniz, zaman ayıramazsınız, hep istemekle kalırsınız, aksiyona geçemezsiniz.

Uzun süredir Projelerle haşırneşir olan birisi olarak benim için PMP sertifikası almak, bu türlü aksiyona geçemediğim konulardan bir tanesiydi. Ta ki Algın’la tanışıp beraber çalışmaya başlayana kadar.

İlk önce desteğiyle eğitimlerine katıldım ve katılmaktan büyük keyif aldım. Eğitimler esnasında öğrendim ki; sınava hazırlanmanın bir metodolojisi var. Ek olarak sınavın ötesine öğrenmemiz gereken standartlar var. Algın’ın enerjisiyle hafta sonları da olsa, hafta içleri mesai saatlerinden sonra da olsa eğitimleri tamamladık.

Kendi adıma uzun zamandır çalışmadığım yoğunlukta sınava hazırlandım. Algın’ın yapılması gerektiğini söylediği herşeyi yerine getirdim. Motivasyonumuzun düştüğü, iş yoğunluğunun arttığı dönemlerde Algın’ın telkinleri ve ısrarlı takipleri sonucunda çalışma sürecinden kopmadım.

Dolayısyla; Açtığı eğitime katılımımı kabul ettiği için; eğitim süreci sonunda PMP sınavına çalışma sürecindeki hazırlık konusundaki guidance için; Moral, Motivasyon desteği ve sınava sürekli çalışmam konusundaki takipçiliği için Algın’a teşekkür ederim.

Sayende aksiyona geçtik, aksiyonumu ilk seferinde tamamladım.

Teşekkürler,
Sevgiler,

Ercan Küçüközen Submitted on 2009/08/22 at 11:20pm

İnsanlar bir işe kalkışırken onları motive eden çeşitli faktörler vardır. Özellikle maddi kazanımlar insanı tetikler, hırslandırır. Ama Algın kardeşimin şirketimize gelmesinden kısa bir süre sonra, böylesine özveri gerektiren bir işe girişmesinin nedeni, motivasyon aracı çok farklı. Bir şeyleri paylaşmayı, insanlara bilgi aktarımı yapmayı, yeni şeyler öğrenmeyi ve öğretmeyi, kısacası hayatın içinde olup insanlara dokunmayı o kadar çok seviyorki, bu meşakkatli süreçte ne kadar yorulsa da, ne kadar nazımızdan bıksada bu işten büyük bir keyif alıyor, kısacası motivasyonu tamamen manevi sebepler. Bu, psikolojik destek seanslarımızda gözlerindeki samimiyetten okunabiliyordu. Eğitim saatleri dışındaki bu seanslar süresince herkesle bıkmadan usanmadan birebir ilgilendi, hepimize bu işin önemini, kariyerini Proje Yönetimi üzerine kurmuş insanların neden PMP olması gerektiğini, sınavın zor ama korkulacak bir süreç olmadığını ve başarabileceğimizi defalarca o kadar çok tekrarladıki, karşımda bana benden daha çok inanan bir insan varken bu sınava girmemek imkansızdı. Dikkat edin sınavı kazanmak demiyorum sınava girebilmekten bahsediyorum. Çünkü asıl zor olan PMP olmak değil, sınava girmeye kendini hazır hissetmekti. Bunun en güzel ispatı bizzat benim. Daha önce PMI Methodology eğitimini çeşitli nedenlerle 2 kez almıştım ama sınava girme cesaretini kendimde bulamayıp hep ötelemiştim. Demek ki Algın’nın eğitim programını diğerlerinden farklı kılan bir şey var..O da Algın’nın ta kendisi ve bitmek bilmez enerjisi (hiç bitmesin inşallah:)). Teşekkürler Algın kardeşim..

Bora Davran Submitted on 2009/07/29 at 10:24pm

İkinci sınıfı temsilen sınava ilk giren ben oldum.Bunun üzerimde ek bir yükü olmadı dersem yalan olur 🙂

Algın’dan aldığımız eğitime inanarak ve çizdiği programı takip ederek başarıyı zaten garantilemiştik.
Bu sürecin proje yönetimine bakış açımın gelişmesine ve proje kültürüne bağlılığıma çok büyük katkısı oldu..

Tüm desteği, emeği ve vakti için teşekkürler.

Osman Karslıoğlu Submitted on 2009/07/21 at 1:02pm

Standart bir sınıf eğitiminden farklı olarak aynı şirket içerisinde sürekli bir arada olmamız sayesinde sadece bir eğitmen değil aynı zamanda bir rehber olarak da çok şey kattın. Eğitim sırasında eğitmen, eğitimden sonraki sınava kadar geçen sürede de rehber olarak çok emek verdin.

Emeklerin için teşekkürler. Emeklerinin boşa gitmediğini görmek ve tam kadro sertifika sınavında başarılı olmak da ayrıca mutluluk verici.

Tekrar teşekkürler.

Mustafa BÖLÜKBAŞ Submitted on 2009/07/20 at 1:14pm

Kariyerim adina yeniden heyecanlanmami saglayan bir adim oldu.Destegin icin cok tesekkurler.

Fahri Sinan Submitted on 2009/06/05 at 12:50pm

Bir sevdiğim söz var “Yeterince sebebin varsa herşeyi yapabilirsin”…Bizim herbirimizin kursun başlangıcında yeterince sebebimiz yoktu belki ama, Algın, motivasyon süreci yaşatarak herbirimize yeterinden fazla sebep verdi, o sebeple de tüm grup büyük bir başarıya imza attık.

Kendisi şimdiye kadar eğitim aldığım eğitmenler içerisinde motivasyon tarafı en güçlü kişi diyebilirim. Hatta bende öyle bir hal yarattı ki, deli cesareti ile, ben bu işi yaparım, çok bile çalıştım, hemen sınava gireyim psikolojisi yarattı.

Çok teşekkürler, hayatıma renk kattın.

Fahri Sinan, PMP.

Ayşe Hande Gülsün Submitted on 2009/05/28 at 2:28pm

Eğitim dönemi mükemmeldi; hevesli, kararlı bir sınıf ve son derece başarılı bir eğitmen, Algın.

Sonrasında Algın vazgeçmez bir kararlılıkla hem öğrencilerini izledi, hem de sınava hazırlanıp, başarılı sonuç almaları için motive etti.

Çok yeni sertifika almış bir PMP olarak kendisine çok teşekkür ediyorum.

Murat Karabatur Submitted on 2009/05/22 at 3:13pm

Sagolasin Algin, sayende PMP olduk. Isin yarisi niyet etmek derler. Algin sizin icin niyet ettiyse, isin tamami garanti oluyor. Algin, israrciligi ile sizin izinizi suruyor ve adim adim yapilmasi gereken isleri size yaptiriyor.

Tabii bu en basta egitim ile basladi. Egitim sirasinda Algin bizi hem bilgi ile donatti, hem de PMP olmanin ozeni ile. 15 kisilik grubumuzda su ana kadar 50% civarinda PMP kazandirmis olsa da, isin sonunda kalan arkadaslari da pesini birakmayip 90%’lik bir basariya ulasacagimiza inaniyorum.

PMP olduktan sonra da her seyi bir kenara atmak da yok. PDU kazamnak icin de destek devam ediyor.

Avea’da senin buddy’ligini ben yaptim, sen beni tek basina buddy of the year ilan ettin. Karsiliginda sen de bana PMP buddy’lik yaptin. Ben de seni PMP buddy of the year ilan ediyorum 🙂

Her sey icin tesekkurler.

Levent Semi Gokcen Submitted on 2009/05/14 at 5:53am

Algın, sayende PMP surecini su ana kadar %100 basariyla surduruyoruz. Ekipten zaman bulup sinava giremeyenler var ancak onlarinda sinavi senin desteginle asacagini dusunuyorum.

Bana katkilarin ve surekli destegin icin sana cok tesekkur ederim. Ara ara bu ise nerden girdim dedigimde hep gulen yuzun ve sakin tonlaman ile beni cesaretlendirdin.

Ozellikle elektronik ortamda kayip olan sinav kagidimin oldugu donemde “birsey olmaz” tavrin icin sagol.

sinava girecekler icin senin egitmenligin ve koclugunun cok buyuk katkisi olacagina inaniyorum.

sevgi ve saygilarimla

Gülcan Berber Submitted on 2009/05/06 at 9:41pm

selam Algın, bir eğitmen öğrencilerine ancak bu kadar destek olabilir ve yine bu denli onlarla gurur duyabilir.
Emeğin ve öz verin için tekrar teşekkür ederim.

benim için sınav hazırlık dönemi zorlu ve stresliydi ama buna değdi 🙂 .
Ama sınav sonunda şunu dedim, bir daha evli çocuklu bir bayan olarak bu tür süreklilik ve disiplinli çalışma gerektiren oolaylara bulaşmayacağım…

Hayrullah Ayaş Submitted on 2009/05/04 at 10:27am

Gerek eğitim sırasında gerekse eğitim sonrası sınava hazırlık döneminde, sürekli bir motivasyon sağlayarak, bu sınavı başarı ile geçmemizdeki yardımların için çok teşekkür ediyorum. Şirket içinde aynı dili konuşmak ve projelerin PMI metodolojisine uygun olarak yönetilmesi adına yapılan bu çalışmaların, hem kısa vadede hem de uzun vadede sonuçlarını almaya başlayacağımızdan eminim.

Mehmet Bütün Submitted on 2009/05/01 at 1:29pm

Bu sınıfın sansli PMP’ lerinden biri olarak aldıgimiz egitim ve destegi icin Algin arkadasima cok tesekkur ediyorum, bu isi gercekten cok iyi biliyor. Biraz da siz fedakarlik yapip emek verdikten sonra proje yonetim metodolojisini , PMI bakıs acisi nezdinde ozumsemis oluyorsunuz. Geriye sadece sinava girmek kaliyor.

Konunun bilinirligi ve yayginlasmasi icin her sirketin kendi bunyesinde bu tarz ciddi calismalar yapmasinin, sirket projelerine, proje yoneticierine ve paydaslarina profosyonel bir bakis acisi katmasi acisindan cok faydali olacagi kanaatindeyim.

Fatih Berber Submitted on 2009/04/29 at 11:30am

Algın, yazıda adı geçen yeni PMPlerden biri olarak bize rehberlik ettiğin için öncelikle teşekkür etmek isterim.
Avea’da proje yönetimi konusunun önemi ve bilinirliğinin bu sayede artacağını ve PMP grubuna her ilavenin bu süreçte katkısı olacağını düşünüyorum.

Share/Save/Bookmark

Share

8 thoughts on “Avea PMP Fırtınası…

  1. Algın Hocam,

    Eğitim ve eğitim sonrası olacak sınav için ekibi motive etme becerini tebrik ediyorum.

    Keşke her yerde bu tür bir çalışma ortamını sağlayabilsek.

    Emeklerin için tekrar teşekkür ederim.

  2. Algın Hocam,
    Eğitim ve eğitim sonrası sınava nasıl hazırlanacağıma dair yönlendirmelerinizin büyük katkısı oldu, desteğiniz için çok teşekkürler.

  3. Sayın Algın Hoca,

    PMP eğitimleriniz hakkında bilgi alabilir miyim acaba? Eğitimleriniz kaç saat, nerede ve ne kadardır?
    Bu eğitimlere katılıp sertifika alabilmek için gerekli belli başlı şartlar var mıdır?

    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Dilek

  4. 2007 yılında kısmen eğitimini aldığım ancak önceki şirketlerimdeki iş yoğunluğum sebebiyle girmeye fırsat bulamadığım ve ertelediğim PMP sınavını tekrar gündeme getiren birim yöneticimiz Levent Gökçen e öncelikle buradan teşekkür etmeliyim. Akabinde Mayıs 2012 de eğitime başladığım ilk günden itibaren bu heyecanı hiç dindirmeyen, yönlendirmeleri ile PMP için tam bir kılavuz ve katalizör olan Algın Erozan a teşekkür etmeliyim. Algın Hoca nın verdiği reçeteyi ( PMBOK 2 kere okunacak, 1 yardımcı kitap Head First ya da Rita PMP Exam tamamlanacak, 2000 Soru mutlaka çözülecek.Sınavdan önce 2 x 200 Soruluk test zaman tutarak mutlaka alınacak) uygulayarak sınavda başarılı olmanın garanti olduğu bir kez daha ispatlanmış oldu.

    Algın Hocam,
    Sınav ve eğitim vesilesi ile sizinle tanışmış oldum.Gerçekten memnun oldum. Verdiğiniz destek, motivasyon ve özellikle sınav öncesi ve sonrası heyecanımızı paylaştığımız için teşekkür ederim.

    Selamlarımla.

  5. Algın Hocam,

    Sizi tanımak ve sizin liderlik ettiğiniz Avea PMP fırtınasının bir parçası olmak çok büyük bir gurur. Her PMP adayının mutlaka sizin gibi bir eğitmene, koça, motivatore ve heyecanını paylaşacağı bir büyüğe ihtiyacı vardır. Algın hocanın verdiği receteye uyan ve PMP Eğitiminide bir proje gibi ele alan herkes mutlaka bu sınavı kazanır. Bu vesile ile sizi tanımış olmaktan çok mutlu oldum. Verdiğiniz eğitim, destek ve ekstra herşey için teşekkür ederim.

    Bu işe bizi zorlayan ve performans hedefimiz haline getirip almamızda büyük katkı sahibi olan insana, değerli Müdürümüz Levent SEMI GOKCEN’ede ayrıca tesekkür ederim.

    Selamlar, saygılar

  6. Merhabalar,

    Avea’da PMP Fırtınası var dediler geldik baktık ki ne fırtına.. biz de faydalanıp deyip bir PMP macerasına atıldık. Geçen sene Algın Hocamızdan Nisan- Mayıs ayları arasında PMP kursunu aldık. Aslında en güzeli kursun ardından bir iki ay düzeni bozmadan sınava girmekti ama olmadı.. düğündü, bayramdı seyrandı işti güçtü derken baktık olacak gibi değil zaman geçiyor, Ebru Kaya ile birlikte dedik biz şu işe bir el atalım böyle olmayacak ve yaklaşık 1 aylık bir düzenli çalışma sonrası 29 Mayıs itibariyle PMP olduk.

    Sınava girecek arkadaşlara nacizane tavsiyem; Amerika’yı yeniden keşfetmeyin. Yukarıda yazılmış olan tüm yorumlar aşağı yukarı aynı.. Tavsiyelere kulak verin.. Bir kere bu sınav için Rita kesinlikle baş ucu kitabı olmalı. PMBOK ise sadece sınav için başvurulacak bir kaynak değil, öncesinde ve sonrasında da referans olacak bir kitap..

    Rita’yı bir kere okumak kesinlikle çok faydalı olacaktır. Sonrasında mutlaka soru çözmek de sınavdaki başarı oranınızı artıracaktır.

    Sınava gelince;

    Sınavı bitir dedikten sonra geçen yaklaşık 20 saniye boyunca resmen soğuk terler döktüm, saniyenin ne kadar uzun olduğunu gördüm 🙂

    Algın Hocam, öncelikle verdiğiniz eğitim, eğitimin yanısıra bize kattığınız PMP vizyonu için sizlere teşekkür ediyorum.

    Sınava girecek arkadaşlara da başarılar dilerim.

  7. Bence bu sınavı kazanabilmenin yolu, doğru bir çalışma programı belirleyip ona uyabilmekten geçiyor. Algın Erozan verdiği eğitimin yanında bize bu programı öyle güzel ve net bir şekilde verdi ki bize de buna uyup sınavı geçmek kaldı.

    Algın Hocam,
    Tüm süreçteki yardımlarınız, desteğiniz, yönlendirmeleriniz ve özellikle sağladığınız motivasyon için çok çok teşekkürler ediyorum.

    Sevgiler, Saygılar.

  8. Bu sınavda başarılı olabilmenin en önemli yolu düzgün bir plan yapıp bu plan kapsamında çalışmak ve bol bol soru çözmek. Sn. Algın Erozan’ dan almış olduğum eğitimin bu başarımda çok büyük katkısı olmuştur.

    Algın Bey,
    PMI ile sizin sayenizde tanıştım ve bu sayede kendimi geliştirebileceğim çok güzel fırsatlar yakaladım. Bizler için yapmış olduğunuz tüm emekleriniz, yardımlarınız ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.